Kerkwervesingel 269, 3086 HN Rotterdam
085 877 03 31

Modulair

Modulaire re-integratiediensten

SmartPLUS is gecontracteerd voor het uitvoeren van Modulaire Re-integratiediensten. Met de Modulaire Re-integratiediensten helpen wij de jou, de klant, om stap voor stap te re-integreren: buitenhuis, sociaal netwerk verbreden, maatschappelijk deelnemen; in verenigingsverband actief worden, met sport, bewegen, vrijwilligerswerk, een werkervaringsplaats, (praktijk) assessments, school, cursussen en empowerment.

Dat doen wij met 3 modules, namelijk; participatie interventie, bevordering maatschappelijke deelname, begeleiding scholing, en praktijkassessment.

De Modulaire Re-integratiediensten van het UWV zijn uitsluitend bedoeld voor mensen met een Wajong, WIA, WW of Ziektewet-uitkering.

Participatie interventie

Deze dienst is voor klanten voor wie ‘Werkfit maken’ (nog) niet passend is. Klanten worden in beweging gebracht en gecoacht om weer deel te nemen aan een breder sociaal netwerk buitenshuis. Onze aanpak is, dat klant in staat is om zelfstandig activiteiten binnen en buiten zijn eigen sociale netwerk te initiëren en te onderhouden en trede 2 van de participatieladder bereikt.

Bevordering maatschappelijke deelname

Deze dienst biedt ondersteuning aan klanten voor wie ‘Werkfit maken’ (nog) niet passend is. Klant worden in beweging gebracht en gecoacht om aantoonbaar aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband deel te nemen. Bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk, starten op een WEP, het beoefenen van sport in georganiseerd verband. Hierdoor bereikt klant trede 3 van de Participatieladder.

Begeleiding scholing

Voor klanten die ondersteuning nodig hebben bij het volgen van een opleiding. Scholing is voor hen noodzakelijk om weer aan het werk te kunnen. Met klant wordt passende scholing in beeld gebracht als deze nog gevonden moet worden. Klant wordt ondersteund en gecoacht tijdens de scholing om de opleiding te halen en vervolgstappen te kunnen maken duurzaam betaald werk. – Toegevoegd op 1 juni 2019.

Praktijkassessment

Bedoeld voor klanten voor wie het moeilijk in te schatten is wat de mogelijkheden zijn om te werken. Klant wordt gecoacht en neemt deel aan een praktijk assessment. Klant doet een matchtest op kans beroepen en gaat dagdelen werken op een passende WEP. Hier komt een advies uit wat inzicht verschaft in de mogelijkheid om de klant naar regulier werk toe te leiden. Verder wordt duidelijk binnen welke termijn en de vervolgdienstverlening die nodig is.

Regio’s

Wij zijn gevestigd en werken in de regio en omgeving Rotterdam, Rijnmond, Hoek van Holland, Gouda, Boskoop, Zevenhuizen, Capelle aan de IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schiedam, Delft, Westland, Den Haag, Voorschoten, Rijswijk, Naaldwijk, Monster, ‘s-Gravenzande, Ridderkerk, en Hendrik Ido Ambacht. Drechtsteden: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Gorinchem.

Aanmelden

Meld je direct aan bij SmartPLUS door te bellen op 085-877 0331 of laat een bericht achter en maak een afspraak. Je kan je ook aanmelden via je UWV contactpersoon.