Kerkwervesingel 269, 3086 HN Rotterdam
085 877 03 31

Jobcoaching

Erkenning en ervaring

SmartPLUS is een door het UWV erkend re-integratie en jobcoach bedrijf. Honderden Wajongeren en klanten uit de WGA/WIA hebben wij sinds 2014 op een werkplek geplaatst en ge(job)coacht.

Onze jobcoaches hebben zeer ruime ervaring in het intensief begeleiden van Wajongeren en klanten uit de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) en WWB (Wet werk en bijstand).

Wie kan jobcoaching krijgen

Jobcoaching kunt u krijgen met een WAO-, WIA, WAZ- of Wajong-uitkering.

Aanvragen en loondispensatie

Onze jobcoaches verlenen ondersteuning en assisteren bij de administratieve procedures van aanvraag tot en met loondispensatie, die nodig zijn bij het in dienst nemen van de Wajonger.

Verder zal voor het in aanmerking komen van de loondispensatie een beoordeling van de arbeidsdeskundige UWV plaatsvinden. De mate van productiviteit bepaalt namelijk de hoogte van de loondispensatie.

  • Samen met u zoeken wij een opleiding, het werk, de betaalde baan die u het liefst zou willen doen. Hierbij houden we rekening met uw medische en/of psychische klachten en/of beperkingen
  • Wij maken voor u een profiel en CV; bereiden u voor op een oriënterend en/of sollicitatie gesprek met de potentiële werkgever
  • Wij jobhunten, benaderen werkgevers en ons netwerk om uw baan te vinden
  • Wij gaan met werkgevers in gesprek om u aan te bieden en vooraf geven wij aan: wie bent u; wat kan u wel en wat kan u niet; waar moet de werkgever nog meer rekening mee houden en wat verwachten we van de werkgever om u zo goed mogelijk te faciliteren tijdens uw taken en werkzaamheden
  • Wanneer wij (of u) een gesprek met de werkgever regelen gaan wij samen met u op gesprek bij de werkgever
  • Wanneer de werkgever besluit u aan te nemen in een proefplaatsing en/of arbeidsovereenkomst zorgt onze jobcoach dat alles aan de voorkant goed is geregeld
  • Wanneer u aan het werk bent heeft de jobcoach voortdurend contact met u en is stelselmatig aanwezig op de werkvloer. Met u zelf; of uw de werkgever / leidinggevende; of gezamenlijk met u en de werkgever worden gesprekken gevoerd. Van belang is dat zaken in overleg gaan, afspraken worden nagekomen, dat u na enige tijd vertrouwen heeft om zelfstandig te functioneren
  • Als er een mogelijkheid voor loondispensatie is wordt de werkgever hierin begeleid door de jobcoach

Bij een juiste matching zijn onze werkzoekende klanten met een WAO-, WIA, WAZ-,Wajong- of een WWB uitkering een toegevoegde waarde voor iedere organisatie en elk bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld zijn door een goede instelling, handjes geven, specifieke of jarenlange ervaring uit werk wat iemand niet meer- of niet meer volledig kan doen.

Het moet duidelijk zijn wat onze werkzoekende klant feitelijk aan taken en werkzaamheden krijgt, er structuur moet zijn, op welk niveau er gewerkt moet worden en wat het tempo is wat gevraagd wordt.

Het moet duidelijk zijn hoe onze werkzoekende klant gefaciliteerd wordt door het bedrijf om goed te kunnen functioneren, zodat de inwerkperiode goed geborgd is en er een duurzame arbeidsrelatie ontstaat.

Ontzorgen

SmartPLUS en haar jobcoach team hebben specialistische kennis en kunde op een breed gebied van HR(M) en een front- en backoffice waardoor onze klanten (werkgevers) optimaal ontzorgd kunnen worden.

Regio’s

Wij zijn gevestigd en werken in de regio en omgeving Rotterdam, Rijnmond, Hoek van Holland, Gouda, Boskoop, Utrecht, Zevenhuizen, Capelle aan de IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schiedam, Delft, Westland, Den Haag, Voorschoten, Rijswijk, Naaldwijk, Monster, ‘s-Gravenzande, Ridderkerk, en Hendrik Ido Ambacht. Drechtsteden: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Gorinchem.

Aanmelden

Meld je direct aan bij SmartPLUS door te bellen op 085-877 0331 of laat een bericht achter en maak een afspraak. Je kan je ook aanmelden via je UWV contactpersoon.